Az oldal, ami a honlapom webdizájnját ihlette

Honlapok webdizájnjának megtervezésével foglalkozom, és a minap egy zöld témájú honlapot szerettem volna készíteni. Ötletem sem volt, hogy a zöld színt melyik színnel lenne érdemes kombinálni, ezért úgy döntöttem, hogy ihletként weboldalak után keresek, hátha megtalálom a számomra megfelelő színkombinációt.

Megtaláltam a Felépülők oldalát, ami a zöld szín különböző árnyalatait képviselte. Láttam, hogy ez egy addiktológiai-és családkonzultációs központ, de nem igazán értettem az Addiktológia szó jelentését. Utánanéztem, és megtudtam, hogy az addiktológia a szenvedélybetegségek tana az orvostudományban, így már értettem, hogy mivel foglalkozhat a központ. Elkezdtem olvasgatni az oldalt, és rengeteg információt tudtam meg. A Felépülők csapata egy család tagjaiból és a stábtagokból épül fel. A család férfi tagjai szakmai és személyes tapasztalattal rendelkeznek az alkoholizmussal kapcsolatban, a női tag pedig a szakmai tapasztalat mellett a hozzátartozói érzéseket is át tudja érezni. A stábtagok is 50 év felépülési tapasztalattal rendelkeznek és céljuk a segítségnyújtás a kliensek felé. A Felépülők szolgáltatásaiba beletartozik az állapotfelmérés, az egyéni- és családi konzultáció, majd egy 28 napos felépülési program is. A 28 napos program teljes ellátást, kültéri programokat és sportolási lehetőséget is biztosít a betegek számára. A hozzátartozóknak lehetősége van részt venni a hétvégente megrendezésre kerülő ingyenes pszichoedukációs előadásokon, így ők is a felépülési folyamat részesei lehetnek. A 28 napos program célja az élethosszig tartó józanság elérése, illetve az erő- és reményadás. A program egyénileg és 3-5 fős kiscsoportokban is zajlik, továbbá 0-24-ben szakemberek is jelen vannak. A program ideje alatt a klienseknek lehetőségük van egyéni konzultációra is. A 28 nap leteltével sem ér véget a Felépülők munkája, a csapat ingyenes utógondozást is vállal személyesen és online is. A csapat rendszeresen meghívja a végzett klienseket a “Felépülő-napra”, ahol ingyenes ebédet biztosítanak a klienseknek és a cél a józanság megtartása és a tanultak frissítése. A felépülő program bázisa a már több mint 7 éve működő Minnesota-modell, ami Amerikából származik és aminek segítségével az itt végzett kliensek 70-75%-a el tudja érni a teljes felépülést.

Amellett, hogy egy esztétikus webdesign ihlette a saját honlapomat is, jó volt olvasni erről a központról és mindenképpen ajánlani fogom másoknak a jövőben.

Addiktológia