Egy kényelmes gamer szék a jó webdesign alapja?

Beszéljünk egy kicsit a logótervezésről! Egy logó ugyanis az arculat egyik legmeghatározóbb eleme. Mondhatni, a brand esszenciája, kivonata, ami tömörsége ellenére számos információt hordoz és közöl. Jelentős szerepe van az első benyomás kialakításában.

Milyen logó designokkal és stílusokkal találkozhatunk (a teljesség igénye nélkül)?

Ott van például a minimalista logó. Ezek közös jellemzője az egyszerűség, letisztultság, általában pár alakzatot és egy feliratot jelent. Jellemzően önmagukat innovatív tartó, modern, trendkövető cégek alkalmazzák ezt a fajta stílust.

Nézzünk meg egy szintén népszerű megoldást! A tipografált logók a márkanevet öntik játékos formába, érdekes betűtípussal, tördeléssel vagy elrendezéssel. Ez a logódesign trend is lehet minimalista, ugyanakkor érdemesnek tartottam külön megemlíteni, mivel a tipográfia itt (a szokásosnál is jobban) kiemelt hangsúlyt kap.

A vintage logók már néhány éve fénykorukat élik. Az általában pecséteket idéző logók gyakran operálnak a fekete és fehér örök klasszikus párosával, vagy a “fáradtabb”, “piszkosabb”, esetleg pasztelles színekkel a retro életérzés jegyében. Sok területre beilleszthető, a kézműves termékek körében kifejezetten népszerű megoldás.

Egyelőre ennyi a szakmázásból, mert már fáj a hátam a sok gépeléstől és görnyedve üléstől… Tegnap el is határoztam, hogy rendelek magamnak egy új gamer széket a Bestmarkt online shopból házhoz szállítással: https://www.bestmarkt.hu/alkatreszek-periferiak/szamitogep-kiegeszito-c1045/gamer-szek-c1410. Örültem, hogy sok székre érkezett jó értékelés a korábbi vásárlók részéről, ezért első körben igyekeztem azok közül válogatni, ahol vásárlói véleményeket is meg tudok tekinteni. A listázási feltételek között többféle sorrendet tudok beállítani: a gamer székeket le tudtam válogatni növekvő és csökkenő ár, népszerűség, illetve legjobbra értékeltek szerint. Így az öt csillaggal rendelkezőket sorolta előre. (Ha a https://www.bestmarkt.hu/alkatreszek-periferiak/szamitogep-kiegeszito-c1045/gamer-szek-c1410 linkre kattintasz, ott valószínűleg automatikusan népszerűség szerint rendeződnek a termékek, de ezt könnyen és gyorsan át lehet állítani.)

Úgy döntöttem, azokat a találatokat vizsgálom meg tüzetesebben a gamer szék vásárlása előtt, amikre 7, 9, 10 és 14 értékelés is érkezett. Így 4 széket tettem be az “összehasonlítom” felületre az egymással szemben álló nyilacskák segítéségével, majd az oldal táblázatszerűen összefésülte nekem a különböző gamer székek elérhető adatait. A négy árucikkből három a Gembird Scorpion típusának egy-egy modellje volt, meg kell hogy mondjam, nem túl sok különbséggel, még az áruk tekintetében sem különböztek. Ami viszont szemet szúrt, hogy az egyik modellre – a másik kettővel ellentétben, ahol 12 hónap volt feltüntetve – 24 hónap gyártói garancia van érvényben a vásárlástól számítva. Megjelenésében és funkcióiban egyébként teljesen ugyanazt hozták, a maximum 90°-ban állítható háttámla dőlésszög és a 2D állítható könyöktámasz mellett fekete színben pompáztak, piros részletekkel. Az értékelések között a vásárlók a jó ár-érték arányt, a könnyű összeszerelhetőséget, a széles ülőfelületet emelték ki. Emellett azt is írták, hogy valóban nagyon masszív, strapabíró székről van szó, ellenben csendes, a mozgathatósága rendben van és a görgők is kiválóan működnek. A negyedik opció ellenben jócskán különbözik a Gembird Scorpion modellektől, és alapvetően ez azt is jelenti, hogy egy teljesen más árkategória (az eredeti, teljes ára 101 160 Ft, míg a Gembird Scorpion 01, 02 és 03 modellé 56 220 Ft). Azonban most a RaidMax Drakon gamer székre jelentős akció van, így elképesztő, 33 %-os árengedménnyel mindösszesen 67 890 Ft-ért lehet a miénk ez a valóban luxus érzetet nyújtó szék. A termék piros, fehér, kék, zöld és narancssárga színben érhető el, a váz anyaga pedig acél – úgy gondolom, már ez az információ önmagáért beszél. A háttámla maximum 180°-ban dönthető, párnázott karfáival és lábtámaszával pedig garantálja a teljes kényelmet számítógép vagy játékkonzol használata közben. Mondanom sem kell, a nagy akció miatt az utolsó ajánlatra csaptam le, alig várom, hogy megérkezzen az új gamer székem!