Ez a weboldal vezetett rá a napelemrendszer telepítésének fontosságára

Napjainkban rengeteget használjuk az internetet, ha információra van szükségünk. Egy honlap esetében rendkívül fontos, hogy felhasználóbarát legyen, hogy könnyedén megtaláljuk azt az adatot rajta, amiért végsősoron odakattintottunk. Emellett az sem árt, ha a felület jó elrendezésű, esztétikus és kellemes böngészni a szemnek.

A napelemrendszer.info weboldal éppen ilyen. Áttekinthető, esztétikus és nagyon sok információt tartalmaz azok számára, akik a napelemrendszer telepítés gondolatával kacérkodnak. Napjainkban főleg nagyon előnyös ez a beruházás anyagi szempontból is, hiszen pályázat útján állami támogatással minimális költséggel vagy akár díjmentesen is kivitelezhető.

De miért is éri meg napelemrendszer segítségével termeltetni a háztartásunk működéséhez szükséges energiát? A legkézenfekvőbb érv természetesen a rezsiköltség minimalizálása, hiszen a villanyszámlánkat könnyedén lenullázhatjuk vele. Ezen kívül környezettudatosság szempontjából is előnyös. A Nap megújuló energiaforrás, energiája tiszta ennek használatával könnyedén áramot állíthatunk elő más energiaforrás használata nélkül. Napunk sugárzásának energiája végtelen, soha nem fogy el.   

5 kw napelem rendszer árak

De hogyan is működik egy ilyen rendszer? Leegyszerűsítve a magyarázatot a lényeg az, hogy a nap sugarai elérik az elemeket, melyek a sugárzásból áramot termelnek. A megtermelt áram egyenáram, így egy inverternek nevezett berendezés segítségével váltóárammá alakítja a rendszer, hogy háztartásunk is fel tudja használni.

Egyes rendszerek a szolgáltatóval szinkronban működnek. Ez azt jelenti, hogyha a háztartás nem használ annyi áramot amennyit a napelemek megtermelnek, akkor a felesleg visszatöltődik a szolgáltató rendszerébe. Olyan esetben, ha pedig több áramra lenne szükség, mint amit a napelemek összegyűjtöttek, mert esős idő van vagy éppen áramszünet, akkor sem kell kétségbe esni. Ilyenkor a szükséges mennyiséget ugyanúgy a szolgáltatótól lehet beszerezni. A visszatöltött és a vételezett energia mennyisége egy úgynevezett ad-vesz méróóra segítségével követhető nyomon, az elszámolás évente történik. Ez az úgynevezett visszatápláló rendszer működésének lényege, amely Magyarországon a legelterjedtebb és a legnépszerűbb is egyben.

Teljesítmény szerint átlagosnak számító, mondjuk 5 kw napelemrendszer árak egyéni árszabással állapíthatóak meg. Ezért sincs a napelemrendszer.info weboldalon árlista, hiszen a beruházás árának meghatározása számos tényező függvénye. Fontos, hogy mennyi az éves energiafogyasztásunk, milyen rendszert szeretnénk üzemeltetni, illetve, hogy milyenek az ingatlanunk adottságai. Ezeken túl a kivitelezők próbálják az egyéni elképzeléseket is szem előtt tartani. De összességében a lényeg az, hogy a telepítendő rendszer a lehető leghatékonyabban működjön.

Egy ingatlannál például elég fontos szempont, hogy milyen a tető dőlésszöge, mert a 35-40 fokos szög a legideálisabb a napelemek elhelyezésére. Mondjuk akkor sem kell megijedni, ha lapos tetejű ingatlannal rendelkezünk, hiszen manapság már léteznek olyan tartószerkezetek, melyek segítségével el lehet érni a kívánt hatást. Nem is gondolnánk, de még az is fontos lehet, hogy vannak e a házunk közelében magasabb fák, vagy szomszédságéban nagyobb épületek, melyek árnyékot vethetnek a tetőre. Ezek könnyedén teljesítmény csökkentő tényezőkké válhatnak.

Ha foglalkoztat bennünket a gondolat, hogy egy ilyen napelemrendszert telepíttessünk házunk tetejére, nincs más dolgunk csak árajánlatot kérni. Az ajánlat elkészülése és a helyszíni kiszállás díjmentes. A szakemberek megmondják majd, hogy hány darab, milyen típusú elemekre lesz szükség. A például 5 kw napelem rendszer árak meghatározása egyénileg történik, éppúgy, mint a 7-10 vagy éppen 20 kw-os teljesítményűeké.

Találunk a honlapon egy néhány soros ajánlatkérő űrlapot melynek kitöltése csupán pár percet vesz igénybe. Meg kell adnunk a havi villanyszámlánk összegét, a megyét, ahol ingatlanunk elhelyezkedik, valamit néhány további adatot, mint név, e-mail cím vagy telefonszám.