Online marketing szövegírás: profi, hatásos és keresőoptimalizált

Meglepődhettek, hogy mi ez a cím, de őszintén szólva, szerintem mindent elmond a történetemről. Nem tudnék kifejezőbbet kitalálni, mert folyamatosan az elégedettség és a hála járja át a testemet. Hogy miért?

Már régóta érett a gondolat bennem, hogy weboldalt kellene készítenem a galériámnak, de valamiért soha nem vitt rá úgy igazán a lélek. Mégis borzalmas belegondolni, hogy akárhányszor érkezik egy új ügyfél vagy látogató, biztosan azt fogja mondani, hogy az interneten keresgélt, és ott talált meg. Nincs is ezzel semmi baj. De ebből is tisztán látszik, hogy fontos az online jelenlét.

Pont ezért nem vártam tovább a weboldalam létrehozásával, és egy ismerősöm amúgy is ért hozzá, elvállalta a segítséget. Régóta barátok vagyunk, jó kapcsolatot ápolunk, szóval szerencsére nem volt belőle baj, vita pedig főleg nem. Csodálatos weboldalt dobott nekem össze, a design-nal abszolút elégedett vagyok, és nem lehetek elég hálás ezért. Eleinte mégsem működött rendesen a látogatói kör bevonzása. Persze, érkezett pár visszajelzés, hogy szép a weboldal, tükrözi a galéria stílusát, hangulatát, mégsem volt akkora átütés, mint amire vártunk.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Elkezdtem olvasni a témában, mert már nagyon idegesített, hogy valamit elrontottunk. A barátom főállásban készít ilyen oldalakat, alapvetően nem kellett volna, hogy ennyire semmilyen hatást érjen el, mégis valami ilyet tapasztaltunk. Mi ilyenkor a teendő? Fogalmam sem volt, és a barátomat sem tudtam sajnos megkérdezni erről, mert üzleti úton volt, és nem akartam zavarni, illetve az időeltolódás sem segített a helyzeten. Csak azt tudtam, hogy nyárra mindenképpen szükségem van egy megoldásra, amivel sokkal több látogatót vonzhatok be.

Olvastam mindenféle hirdetésről, de sajnos nagyon drágán jött volna ki az, amivel szerintem a megfelelő hatást értük volna el, és weboldalak esetében a drága tényleg drága. Csak a social mediában van lehetőség arra, hogy rendesen megtérüljön a vírussá válással akár egy poszt.

Több nap után fogalmazódott meg bennem az, amit pontosan kerestem: Online marketing szövegírás: profi, hatásos és keresőoptimalizált. Ez volt az, ami számomra a megoldást jelentette, és ettől nem tágítottam. Kellett minden egyes pontja, hogy nyárra fellendüljön egy kicsit a forgalmam, másként fontolóra kellett volna vennem akár a teljes bezárást is. Azt pedig mondanom sem kell, hogy nem terveztem. Soha nem öröm az, ha véget ér egy álom!

A Keresőben Első oldala az első perctől kezdve elragadott. Olyan töménytelen információáradat zúdult rám azzal, hogy megnyitottam, hogy élvezet volt olvasni. Nagyon szeretem, ha sok szöveg van egy oldalon, és mindent leírnak rendesen. Az én oldalam valamiért nem tudta ugyanezt az érzést átadni.

Online marketing szövegírás: profi, hatásos és keresőoptimalizált

A mottójuk: Online marketing szövegírás: profi, hatásos és keresőoptimalizált

Már az első mondat megragadta a figyelmemet, elvégre ez a cím egy oldalnak, hogy Online marketing szövegírás: profi, hatásos és keresőoptimalizált tökéletesen passzolt egy ehhez hasonló céghez. Nem is volt kérdés, hogy tovább olvasok, és nem bántam meg. Többször is megragadta a figyelmemet a SEO kifejezés, amit akkor még csak nagyjából ismertem. Hallottam már róla, de valamiért sosem bírt akkora jelentőséggel számomra, hogy utána is nézzek, és megtudjam, hogy eszik-e vagy isszák, mire a legjobb. Itt az oldalon minden össze van szedve, pontosan leírják a dolgokat. Borzalmasan jól esett olvasni, és a további tapasztalatok is csak megerősítettek abban, hogy őket kell választanom. Fel sem merült bennem, hogy másokat keressek, mert minden klappolt.

A közös munkával pedig szintén maximálisan elégedett voltam. Alig pár hónap alatt, még a nyári időszak előtt a Google első oldalán voltam a legfontosabb kulcsszavakra, és ez nem minden. Duplájára ugrott a látogatottságom, ami pedig a nyarat illeti… Nem véletlenül írom éppen ezt a blogbejegyzést!

A cég előnyei

Mivel csak ajánlani tudom őket az eddigi tapasztalatok alapján, ejtenék pár szót arról, hogy miért is vagyok ennyire elájulva tőlük. Higgyétek el, hogy hamarosan teljesen egyet fogtok velem érteni, és ti is őket akarjátok majd, hogy felvirágozhasson a cégetek, vállalkozásotok.

Például kizárólagossággal dolgoznak, ami elképesztően nagy segítség. Nem kell még a cégnél is versenyezni a piacon folyamatosan jelenlévő konkurenciával, mert adott témában biztosra veheted, hogy csak te vagy az ügyfelük – gondolom, ha nem vállalnak el, akkor közrejátszhat az is, hogy már van ügyfelük hasonló területről. Szerencsére ezt a részét nem kellett megtapasztalnom, és nem is szeretném elkezdeni szoktatni magam a gondolathoz. A tapasztalataim alapján szerencsére nem is valószínű, hogy kelleni fog, mert roppant megbízhatónak ismertem meg a csapatot, akik tényleg mindent megtesznek azért, hogy a legjobbat hozzák ki egy vállalt feladatból. Lenyűgözően dolgoznak.

Éljen a megbízhatóság

Amit elvállalnak, azt képesek is megcsinálni. De ezt értsd úgy, hogy ténylegesen nem vállalják túl magukat, nem az a céljuk szerintem, hogy minél több legyen az ügyfél, hanem a minőségre helyezik a fő hangsúlyt. Nem tudom, hogy mi történik akkor, ha nem tudják teljesíteni a beígért számokat, de bízok bennük azzal kapcsolatban, hogy tényleg visszafizetik a pénzt olyankor.

Írnak és tájékoztatnak mindenről. Arról is, hogy milyen jellegű szöveget fogsz kapni, még ha jó eséllyel ezeket emberek nem is fogják olvasni, ha linképítésről van szó. Persze az Online marketing szövegírás: profi, hatásos és keresőoptimalizált mottójuk nem csak ezekre a szövegekre vonatkoznak, de nekem ez segített a legtöbbet, illetve hogy átnézték az oldalamat mindenféle szempont alapján.

Emberek írják a cikkeket és mindenféle bejegyzést, szóval a robotoknak írt szöveg is élvezhető. Elolvastam párat azok közül, amiket írnak, és sokszor kifejezetten szórakoztató – az meg hab a csokitorta tetején, hogy mennyire hasznos ez az egész folyamat. De mi a cseresznye a hab tetején? Talán a végtelen segítőkészségüket, érdeklődésüket és ténylegesen a profizmusukat tudnám ilyen téren kiemelni. Amilyen figyelmet kapott az én cégem is… le a kalappal előttük, és bátran ajánlanám őket bárkinek. Megéri a pénzt.

Térjünk lassan a végére

Igazán sajnálom, hogy ilyen hosszúra sikeredett ez az egész kis beszámolóm, de fontosnak tartottam leírni ezt, főként mert a tartalommarketing mint megtanulhattam, szorosan kapcsolódik egy jól felépített weboldal működéséhez. Nem elég a fantasztikus kinézet, ha nincs mögötte rendes tartalom, nincsenek minőségi szövegek, egy profi csapat, akivel elégedettek lehetünk.

Ettől a csapattól sokkal többet kaptam, mint amit vártam eredetileg. Bizonytalan voltam, de ők bizonyítottak, és folyamatosan megerősítettek a döntésem helyességét illetően. Az oldalam végre teljes mértékben értéket képvisel, és folyamatos látogatottsággal rendelkezik.

Egy célom volt: fellendíteni az oldal és a galéria látogatottságát. Azt hiszem, ennél jobban nem lehetett volna megugorni ezt a feladatot. Lessetek rá az oldalukra, ha nem is kell semmi szolgáltatás, még úgy is találtok érdekességeket, amit már csak tudni is hasznos!